Welkom op Praktijkschool Uithoorn

Praktijkschool Uithoorn is een school met een veilig leef- en leerklimaat waarin onze leerlingen zich thuis voelen en zich verder kunnen ontwikkelen op weg naar zelfstandigheid op het gebied van werken, wonen en leven. Dit is en blijft het streven van ons enthousiaste team van onderwijsgevend en onderwijsondersteunend personeel. 

 

Kijkt u gerust even rond voor meer informatie.

 

 

Persbericht: Praktijkschool Uithoorn heeft een gouden Schoolkantine Schaal!

 

Zij hebben een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

 

Praktijkschool Uithoorn  heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt en flesjes. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. Het fruit biedt de school gratis aan.  

 

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen

 

De Gezonde Schoolkantine

 

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine